VMS IDE uploads files but fails to build

Here you can discuss the universal Integrated Development Environment for OpenVMS
Post Reply
User avatar

Topic author
ajbrehm
Active Contributor
Posts: 34
Joined: Sun Jun 16, 2019 7:55 am
Reputation: 3
Location: Zurich
Status: Offline
Contact:

VMS IDE uploads files but fails to build

Post by ajbrehm » Sun Jun 23, 2019 5:23 am

Trying out VMS IDE I wrote a hello.c and tried to uplaod and build it. The upload works (and the file appears in the project directory on the VMS system) but the build does not:

upload success: hello.c
.SUFFIXES .OBJ .CPP .C .CLD .MSG .BLI .COB. PAS .BAS .F77 .F90
Building failed [source]

I compiled and linked the file manually on VMS and it worked.

I also tried all-uppercase HELLO.C to the same effect.

What am I missing?

User avatar

jane.doe
Site Admin
Member
Posts: 7
Joined: Tue May 21, 2019 9:23 am
Reputation: 0
Location: Chelyabinsk
Status: Offline
Contact:

Re: VMS IDE uploads files but fails to build

Post by jane.doe » Mon Jun 24, 2019 1:32 am

You should recreate MMS or, if that does not help, edit the line to be ".COB .PAS" instead of ".COB. PAS". This bug was fixed in the recent version of the plugin; you seem to have an old version for some reason.
No good deed goes unpunished, no act of charity goes unresented.

User avatar

Topic author
ajbrehm
Active Contributor
Posts: 34
Joined: Sun Jun 16, 2019 7:55 am
Reputation: 3
Location: Zurich
Status: Offline
Contact:

Re: VMS IDE uploads files but fails to build

Post by ajbrehm » Mon Jun 24, 2019 8:43 am

jane.doe wrote:
Mon Jun 24, 2019 1:32 am
You should recreate MMS or, if that does not help, edit the line to be ".COB .PAS" instead of ".COB. PAS". This bug was fixed in the recent version of the plugin; you seem to have an old version for some reason.
Thanks, I'll try that.

Weird, I installed both VS Code and the plugin this weekend.

User avatar

Topic author
ajbrehm
Active Contributor
Posts: 34
Joined: Sun Jun 16, 2019 7:55 am
Reputation: 3
Location: Zurich
Status: Offline
Contact:

Re: VMS IDE uploads files but fails to build

Post by ajbrehm » Tue Jun 25, 2019 4:20 am

It works now.

I had a DISPLAY logical set by chance on the VMS box and it started a X-based debugger when I started the compiled EXE too.

Caveats:

VMS-IDE wants to start ssh with a few parameters but Windows doesn't have such a command except when the OpenSSH feature is installed and then ssh.exe is not in the path by default.

For some reason regardless of how I name the project, the resulting directory on the VMS box will still be "project.dir".

User avatar

jane.doe
Site Admin
Member
Posts: 7
Joined: Tue May 21, 2019 9:23 am
Reputation: 0
Location: Chelyabinsk
Status: Offline
Contact:

Re: VMS IDE uploads files but fails to build

Post by jane.doe » Wed Jun 26, 2019 2:59 am

ajbrehm wrote:
Tue Jun 25, 2019 4:20 am
VMS-IDE wants to start ssh with a few parameters but Windows doesn't have such a command except when the OpenSSH feature is installed and then ssh.exe is not in the path by default.
There is a parameter for configuring ssh shell in the new version of the plugin which will be available soon: https://wiki.vmssoftware.com/SSH_Settings#Terminal
ajbrehm wrote:
Tue Jun 25, 2019 4:20 am
For some reason regardless of how I name the project, the resulting directory on the VMS box will still be "project.dir".
The directory name is determined by the root parameter in the project configuration. Please see https://wiki.vmssoftware.com/Project_Settings. The project name is used for the executable, the MMS file, etc.

Edited the second note.
Last edited by jane.doe on Wed Jun 26, 2019 3:03 am, edited 1 time in total.
No good deed goes unpunished, no act of charity goes unresented.

Post Reply