Hobbyist License - issue saving configuration

Post Reply

Topic author
apal
Newbie
Posts: 3
Joined: Mon Jul 15, 2019 6:57 am
Reputation: 0
Status: Offline

Hobbyist License - issue saving configuration

Post by apal » Mon Jul 15, 2019 7:20 am

Hi,

I have successfully installed the Hobbyist License from https://training.vmssoftware.com/hobbyist on Windows 10 Pro 64 bit

However, when I use the Virtual Alpha Configuration Utility and try save to the configuration I encounter the attached error.

We believe the issue is with FreeAXP not liking spaces.

Hope you can help.

Regards,

Anthony
Attachments
config save error.GIF

User avatar

jane.doe
Site Admin
Member
Posts: 7
Joined: Tue May 21, 2019 9:23 am
Reputation: 0
Location: Chelyabinsk
Status: Offline
Contact:

Re: Hobbyist License - issue saving configuration

Post by jane.doe » Mon Jul 15, 2019 7:58 am

Hi,

It turns out that Virtual Alpha Configuration Utility does not like the configuration file included in the Student Package altogether – we will try and fix that in the next revision.

Meanwhile please create a new configuration file and there manually add the Student Package image file (go to the pci6 tab and choose the OpenVMS Student Package.img file). Save the new file and run the emulation.

Please let us know if this works.
No good deed goes unpunished, no act of charity goes unresented.

User avatar

martinv
Contributor
Posts: 23
Joined: Fri Jun 14, 2019 11:05 pm
Reputation: 0
Location: Goslar, Germany
Status: Offline
Contact:

Re: Hobbyist License - issue saving configuration

Post by martinv » Mon Jul 15, 2019 9:47 am

Or load the .cfg file into a text editor and make all filenames fully-specified, as requested. The configuration utility doesn't like filenames without a path, it seems.
If you think it's expensive to hire a professional, wait until you hire an amateur.


Topic author
apal
Newbie
Posts: 3
Joined: Mon Jul 15, 2019 6:57 am
Reputation: 0
Status: Offline

Re: Hobbyist License - issue saving configuration

Post by apal » Mon Jul 15, 2019 11:54 am

Hi,

Both of the responses worked.

Thank you for your help.

Post Reply