V9.1 OpenSSH kit install fails with PCSI-E-DNF

Having difficulties when installing the system? Your system runs slowly and requires some tweaking? You can get help here.
Post Reply

Topic author
madsweeney
VSI Expert
Contributor
Posts: 15
Joined: Mon Jun 10, 2019 9:23 am
Reputation: 0
Status: Offline

V9.1 OpenSSH kit install fails with PCSI-E-DNF

Post by madsweeney » Tue Jul 20, 2021 5:33 pm

An issue with PCSI has been discovered on x86. If you try to install a product kit AFTER installing the V9.1 Update V1.0 kit, the install will fail with %PCSI-E-DNF, directory not found. There is a bug in PCSI recovery data handling on x86.

If you have already installed the Update V1.0 kit, to workaround the problem you can remove the recovery data with the DCL command $ PRODUCT DELETE RECOVERY_DATA .

If you have not installed the Update V1.0 kit yet you can avoid the problem by addin the /NOSAVE_RECOVERY_DATA qualifier to the $ PRODUCT INSTALL command.


-- log of observed error --

The following product will be installed to destination:

VSI X86VMS OPENSSH V8.6-1A DISK$BARNEY_V91:[VMS$COMMON.]

Portion done: 0%

%PCSI-E-DNF, directory not found


Recovery pass starting ...

Recovery pass concluded

%PCSI-E-S_OPFAIL, operation failed

%PCSIUI-E-ABORT, operation terminated due to an unrecoverable error condition


Topic author
madsweeney
VSI Expert
Contributor
Posts: 15
Joined: Mon Jun 10, 2019 9:23 am
Reputation: 0
Status: Offline

Re: V9.1 OpenSSH kit install fails with PCSI-E-DNF

Post by madsweeney » Thu Jul 22, 2021 8:49 am

Another workaround is to define these logicals in the lnm$job table:

DEFINE /JOB PCSI$$RECOVERY_MODE FALSE
DEFINE /JOB PCSI$$SAVE_RECOVERY_ DATA FALSE

Post Reply